Còdolgestió
LLISTAT D'ENTRADES / Com aprofitar al màxim l'espai d'una habitació petita

Com aprofitar al màxim l'espai d'una habitació petita

Aquests anys hi ha hagut una tendència a ‘sacrificar’ metres de dormitoris a favor d'un saló gran o un espai únic, que aglutini saló, menjador i cuina. No ens penedim, però hem de bregar amb problemes de planificació dels espais petits. Aquestes idees de decoració t'ajudaran a aconseguir una habitació acollidora i confortable per petita que sigui.



  1. Pinta de blanc


Pintar de blanc li dona més profunditat a l'habitació, per la qual cosa és el color ideal quan es vesteix un espai petit. Una altra opció si no tens problemes de llum natural, encara que pot semblar-te contradictòria, és usar un to intens per a la paret del capçal que aporti llunyania.




  1. Fes que el capçal tingui un paper principal


Tria un model 'dos o tres en un', que incorpori tauletes de nit, balda, penjadors o lloc per a guardar. Això sí, quan els metres són escassos, també pots plantejar-te la idea d'eliminar-ho del teu llit i substituir-ho per un quadre o una fotografia.



  1. Troba un substitut a la tauleta de nit


Aprofitar l'ampit de la finestra, posar un model suspès o usar el repeu del capçal són idees que ens permetran guanyar l'espai de la tauleta de nit.



  1. Cerca sempre proporcions equilibrades


Els mobles massa grans no sols t'impedirien moure't fàcilment, sinó que també semblarien desproporcionats. Així que abans d'anar de ‘shopping deco’ pensa, mesura i tria dissenys que s'acoblin bé o no ocupin.




  1. Respecta el seu esperit


Un dormitori és una estada dedicada al descans, per tant, evita, en la mesura que sigui possible, muntar una oficina en aquesta estada o abarrotar-la amb grans armaris. Guanyaràs en comoditat i superfície. Si no pots organitzar el teu despatx en una habitació independent, cerca buit en el saló, un lloc generalment més gran.



  1. Evita els llums de peu


I les de sobretaula! No volem emular a la Marie Kondo i el seu prescindir de gairebé tot, però aquests llums ocupen visual i espacialment, i, quan no sobra l'espai, cada centímetre compta. En el seu lloc, tria una de paret o una penjant a banda i banda del llit.




  1. Redueix tot a la mínima expressió


I diem tot, inclosa la roba del teu armari. Un dormitori petit i ben equipat passa per una zona de nit integrada. El minimalista és una bon company dels pocs metres. Per exemple, si pots posar només dos coixins en lloc de tres sobre el teu llit, hauràs aconseguit sensació d'espai, sense perdre estil ni calidesa.



  1. Juga amb la llum


La natural inclosa. Un dormitori petit i ben il·luminat semblarà immediatament més gran. L'ideal és triar dos llums idèntics millor de paret o de sostre, col·locades a banda i banda del llit. Una altra bona idea és instal·lar un mirall, que reflecteixi la llum i, per il·lusió òptica, engrandeixi els metres.



  1. Tria el lloc idoni per al llit


La posició del llit també és molt important. Posar-la al final de l'estada o o col·locar-la prop de la finestra farà que l'ambient sembli menys estret, et brinda l'oportunitat de gaudir de les vistes i amplia els metres cap a l'exterior. Una altra bona idea és baixar el matalàs al sòl de manera que la faci créixer en altura.




  1. Dissenya un espai polivalent


Dona al teu llit, per exemple, un 'segon treball'. Mentre no dormis, col·loca els coixins contra la paret perquè es converteixi en un sofà improvisat. Utilitza la tauleta de nit com a auxiliar i el resultat serà perfecte. En aquest concepte, els mobles de doble ús es convertiran en els teus millors aliats.



  1. Treu partit a les parets


Quantes més coses posis a terra, més claustrofòbic se sentirà el dormitori. La idea és buidar el paviment (sabates i plantes inclosos) i usar les parets per a emmagatzemar o com a expositor d'adorns i trepadores.

Resolem tots els teus dubtes i t’acompanyem en tot el procés.