Còdolgestió
LLISTAT D'ENTRADES / Com estalviar per l'entrada d'un pis

Com estalviar per l'entrada d'un pis

En els temps que corren, adquirir un habitatge pagant al comptat és gairebé un miracle. Però, a l'hora de demanar una hipoteca, les entitats bancàries no solen facilitar més del 80% del valor del pis, de manera que els compradors han de fer un important esforç econòmic, avançant una quantitat molt important.


Així doncs, cal fixar uns objectius d'estalvi. Aquests cinc consells pràctics et serviran per a aconseguir-los, pren nota!



  1. Obre un compte d'estalvi


No usis el teu compte corrent habitual per a l'estalvi. Et recomanem obrir un compte específic per a dipositar els diners que usaràs per a donar l'entrada d'un pis. És una bona manera d'evitar la temptació de gastar.



  1. Segueix la regla del 50/30/20


És una regla molt coneguda perquè va fenomenal per  generar estalvi:



  • Destina el 50% del teu sou a les despeses bàsiques (lloguer, alimentació, factures)

  • Gasta el 30% del teu sou a les despeses personals (restaurant, cinema, Netflix…)

  • Reserva el 20% del teu sou a l'estalvi (pots transferir-lo res més cobrar)




  1. Arrodoneix l'import de les teves compres


En molts establiments el proposen ara per a aconseguir col·laboracions per a ONGs, però també pots aplicar-lo a les teves pròpies finances. La major part de bancs ja ofereix la possibilitat de configurar aquesta opció perquè en pagar amb targeta, la part fins a arribar a l'arrodoniment vagi directament al teu compte d'estalvi.



  1. Apunta't al repte de les 52 setmanes


Es tracta d'un truc molt efectiu amb el qual podràs estalviar un bon pic si te'l proposes. Ni més ni menys que 1.378 euros gairebé sense adonar-te. El que haurà de fer és estalviar cada setmana un euro més que la setmana anterior: la primera setmana, 1 euro; la segona, 2 euros; la tercera, 3 euros i així fins a la setmana 52, en la qual lògicament hauràs de posar en el pot 52 euros.



  1. Pressuposta les teves despeses


Estableix imports màxims per a la despesa en oci, alimentació, viatges i restaurants. Quan vegis que et passes, podràs dir no o buscar alternatives. D'aquesta manera et mantindràs ferm en el teu propòsit d'estalvi i estaràs més prop d'aconseguir l'entrada que necessites per a comprar la casa dels teus somnis.


Ànim!

Resolem tots els teus dubtes i t’acompanyem en tot el procés.