ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent
LLISTAT D'ENTRADES / Em puc comprar un habitatge?

Em puc comprar un habitatge?

Avui en dia i tal com està el mercat immobiliari ja és més econòmic tenir una hipoteca que no pas llogar un habitatge. Però em puc permetre comprar un pis o una casa? A continuació us indiquem diferents factors a tenir en compte a l’hora de prendre aquesta decisió:

. En primer lloc cal tenir un ingressos estables i relativament elevats, a més de no tenir cap altre hipoteca. En general es recomana que les despeses immobiliàries no superin el 35% dels ingressos mensuals

. Disposar d’estalvis, ja que els bancs solen deixar només el 80% del valor de taxació o compravenda dels habitatges.

. També és important tenir en compte que hi ha despeses de compravenda i per obrir una hipoteca, aquestes representen entre un 10 a un 15% del valor del immoble.

. Decidir-se pel tipus d’interès: fixe o variable? La majoria de les hipoteques del nostre país es regeixen per l’euríbor que en aquests moments està molt baix, per tant un interès variable podria ser millor, però per fer números s’hauria de tenir en compte les mensualitats a pagar al banc si aquest augmentes fins 2% o 3% (mitjana històrica). Per contra amb una hipoteca a tipus d’interès fixe, la quota que es pagaria ara seria superior, però serà la mateixa durant tot el període i a més ara pot ser un bon moment perquè els bancs ofereixen tipus de interès fixes al 2%.

Si no ho acabes de tenir clar, passa’ns a veure, valorarem la teva situació i t’assessorarem de forma personalitzada.

Resolem tots els teus dubtes i t’acompanyem en tot el procés.