Còdolgestió
LLISTAT D'ENTRADES / La bioconstrucció i els seus beneficis

La bioconstrucció i els seus beneficis

No es pot estar sa en un ecosistema malalt. La bioconstrucció emergeix com l'ideal arquitectònic que busca el benestar en el sentit més ampli possible: la salut física i emocional dels humans; la salut mediambiental gràcies als criteris de l'arquitectura sostenible; i l'estímul socioeconòmic voltant per l'ús de recursos locals.



Aquest terme integra els objectius de la sostenibilitat mediambiental (eficiència energètica, baixes emissions en carboni, materials i estructures amb el mínim impacte possible, solucions bioclimàtiques tradicionals o d'última generació, construcció ecològica, etc.), els beneficis de l'arquitectura saludable per a les persones, des del confort sensorial a la neteja de l'ambient (alguns estudis indiquen que l'aire domèstic pot estar fins a cinc vegades més contaminat que l'exterior) i els avantatges per a l'economia local per l'ús de solucions autòctones com el tapial, la palla encofrada o els aïllants vegetals.


Construir el benestar


La construcció i l'ús d'edificis és responsable de gairebé el 40% de les emissions de CO₂ i del 35% del consum de l'energia en el món. Una de les apostes per a reduir l'impacte en el medi ambient és la construcció sostenible, aquella que utilitza mètodes i materials renovables. Il·luminació natural, correcta regulació tèrmica, bona qualitat de l'aire o accessibilitat són algunes de les seves virtuts. Els experts asseguren que un “edifici sostenible és un edifici millor construït perquè és més rendible, eficient i durador”.



Aquesta visió és per tant multidisciplinari, transcendeix l'arquitectura en si i aconsegueix la psicologia quan assumeix criteris de la neuroarquitectura (colors, altura dels sostres, il·luminació, distribució, etc.) per a dissenyar habitatges i oficines emocionalment estimulants, acollidores, que afavoreixin la comunicació, l'assossec o la productivitat. Fins i tot integra la sociologia, per exemple en dissenyar distribucions flexibles que s'adapten a noves necessitats com les de dues famílies que comparteixen espai domèstic o de professionals que teletreballen a casa.


Informa't sobre les promocions ecoeficients de CÒDOL!


Resolem tots els teus dubtes i t’acompanyem en tot el procés.