Còdolgestió
LLISTAT D'ENTRADES / La regla del color per a decorar la teva llar

La regla del color per a decorar la teva llar

Un dels principals problemes a l'hora de decorar la casa té a veure amb la combinació dels colors. Però, com en tot, existeixen trucs (aquest és cortesia d’un decorador) que fan que la tasca sigui molt més senzilla i mecànica del que sembla. La regla del 60/30/10 és una guia que t'ajudarà a combinar colors de manera harmònica.


Encara que no és necessari que es compleixi al 100%, sí resulta aconsellable tenir-la en compte a l'hora de distribuir la quantitat de color d'una habitació. Es basa a combinar tres colors en la proporció 60/30/10, en la qual el 60% correspondrà al color principal (que no ha de ser el més cridaner, més aviat al contrari, i sol centrar-se en les parets), el 30% a un color secundari (imprimeix personalitat al conjunt i és habitual en els mobles) i el 10% seran petits matisos a manera d'accent cromàtic (en una infinitat de detalls: un gerro, un llum dempeus, un quadre, uns coixins...).



Dit així és senzill, però portar-ho a la pràctica pot ser-ho menys a causa de l'elecció dels colors. Convertir el color secundari en protagonista és una bona idea, perquè partir d'aquí és més fàcil aconseguir l'equilibri: si és un color molt viu, es pot compensar la potència d'aquesta elecció decantant-te per tons neutres o més suaus en la resta de les proporcions.


El blanc com a to dominant (60%) obre un univers de possibilitats. És perfecte per a combinar-ho amb tons neutres, però també amb fusta i admet tot tipus de matisos cromàtics.


Amb els colors del 10% es pot ser més agosarat: substituir-los per altres resulta més fàcil que quan no convenç el color secundari o el principal.



Amb aquesta regla us serà molt més fàcil redecorar la vostra llar de manera harmònica. Us atreviu al canvi?

Resolem tots els teus dubtes i t’acompanyem en tot el procés.