Còdolgestió
LLISTAT D'ENTRADES / Prepara la teva llar per al canvi d'estació

Prepara la teva llar per al canvi d'estació

El canvi d'estació és el moment ideal per a organitzar la casa, desprendre'ns del que ja no necessitem i deixar-lo tot en perfecte estat per a gaudir del bon temps. Una mica de previsió, organització i de temps són imprescindibles, però aquests consells també ens poden ajudar, i molt, a portar aquesta tasca a terme de la manera més eficient possible.

Previsió: Donar de tant en tant un bon repàs a la casa, encara que sigui per parts, farà que quan arribi el moment de la gran neteja general tot sigui molt més senzill.

Tot a mà: Assegura't de tenir a mà tot allò imprescindible: aspiradora, màquina de vapor, productes de neteja, draps… La llista pot ser llarga, però convé que no et falti de res abans de començar.

Organització: No importa amb quina estada es comenci, l'important és netejar des de dalt cap avall (primer sostres i llum i després la resta). Anar d'aquí cap allà ens fa perdre temps, per això, el millor és dissenyar un petit pla i seguir-lo.

Armaris: Com no et quedarà més remei que buidar armaris, aprofita per a desfer-te d'allò que ja no usis. Pot ser que et costi, però pensa que, tot el que no t'hagis posat en any, segurament no tornarà a servir-te. I estaràs guanyant un espai de magatzematge preciós!

Renovar el vestuari de la casa: Sí, també la casa té dret a un canvi d'armari. Toca treure algunes catifes i canviar les roba de llit per una més lleugera i de colors més frescos. I el mateix amb les cortines o les fundes dels sofàs. Vesteix la teva casa per a la primavera.

Petites obres: Preparar la casa per a la primavera és una bona excusa per a fer algun canvi. Si havíem pensat a obrir la cuina al saló per a guanyar en lluminositat, fer un armari nou o canviar el sòl, ara és el moment perfecte.

Reparacions: L'esquerda de la paret, l'esgarrapada del sòl, la frontissa que grinyola, aquest endoll que es mou més del compte… No ho passis més per alt i repara aquestes cosetes immediatament: és súper reconfortant deixar-ho tot perfecte.

Els aparells d'aire condicionat: Tant si han estat parats com si han estat en marxa durant l'hivern, en el canvi d'estació també cal netejar els aparells de climatització: aspirar les unitats interiors i netejar de residus i brutícia les exteriors.

Que els espais exteriors estiguin llestos!: Abans que arribin els primers dies de calor, posa a punt la terrassa o el jardí, si els tens. I no només es tracta de netejar-los! Regala't aquest objecte decoratiu, moble o planta que tant de gust et venia. Cal premiar-se, després de tanta feina!



La llista és llarga, però valdrà la pena, us ho assegurem!

Resolem tots els teus dubtes i t’acompanyem en tot el procés.